Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Izobraževalni program elektrotehnike predstavlja načrtovanje in upravljanje elektrotehniških naprav, ki so v sodobnem življenju nepogrešljive. Ne predstavljamo si več življenja brez računalnika, interneta, mobitela in audio vizualnih naprav. Avtomatizacija pa nam omogoča velikoserijsko proizvodno in s tem cenovno dosegljivost elektronske opreme.

Pri izobraževanju je poudarek na povezavi s praktičnimi primeri. Organizirani so tudi projektni tedni, kjer dijaki v manjših skupinah načrtujejo in izdelajo elektrotehnične naprave. Organiziramo tudi različne krožke. Pri krožku za elektroniko dijaki načrtujejo in izdelajo različna praktična elektronska vezja.Pri krožku za robotiko dijaki sestavijo mobilnega robota in napišejo program, ki upravlja robota za vožnjo po labirintu. S temi roboti se vsako leto udeležimo državnega tekmovanja.

V elektrotehniki je veliko različnih področij, tako da lahko vsak najde vsebine, ki jih najbolj obvlada. Ker se elektrotehnika uporablja praktično v vseh vejah industrije, vestnemu in prizadevnemu elektrotehniku ne bo težko najti zaposlitve.

Aktiv elektrotehnike

Dostopnost