Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

O TRiii skozi oči dijakov in obiskovalcev

31. 5. 2019

V torek, 14. maja, smo se dijaki, učitelji in gosti zbrali na že 5. konferenci TRiii. Konferenca je bila sestavljena iz treh delov. Gostujoči predavatelji so predstavili svoje poglede na tehnologije prihodnosti, zdrav način življenja, izobraževanje v naslednjih desetletjih in še več. Priložnost so dobili tudi dijaki zaključnih letnikov, ki so predstavili svoje zaključne naloge z različnih področij, na primer o brizganju plastike in navidezni resničnosti. Med predavatelji so bili tudi profesorji naše šole, eden od njih je analiziral možnosti postavitve sončne elektrarne na področju Trbovelj. V avli so bile na ogled ostale zaključne naloge dijakov 4. letnikov, dijaki nižjih letnikov pa so predstavili električni avto Triglav. Gostje so pri dekletih iz prvega letnika lahko odigrali igro spomin na temo Evropske unije. Tako kot vse dosedanje konference je tudi ta prinesla veliko zanimivih spoznanj.

Nik Kostajnšek

Mnenja posameznikov o prispevkih na konferenci

Uvodni govor ravnateljice je bil zelo vzpodbuden in dobro sestavljen. Motiviral me je, da sam začnem pridobivati ideje, ki mi bodo morda pomagale pri izkazovanju svojih spretnosti in znanj. (Marjetka Bizjak, ravnateljica STPŠ)

Lepo predstavila rast in vpliv konference TRiii ter lepo povedala razloge in rezultate projektnih nalog in njihov vpliv na življenje dijaka. (Elvira Šušmelj, direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih)

Prezentacija o prihodnosti. Kamena doba se ni končala zato, ker je zmanjkalo kamenja. (Simon Konečnik, Smo v Sloveniji pripravljeni na izobraževanje v prihodnosti?)

Odlično predstavljena umetna inteligenca, opremljena s primeri za lažjo predstavo. Kako z umetno inteligenco lahko napovedujemo rezultate, pokazal je primer o Evroviziji. (dr. Uroš Ocepek, Vključevanje vsebin umetne inteligence v program tehnik računalništva)

Odlična ideja, da predstavimo sestavljanje računalnika na takšen način in ta metoda je tudi modularna za ostale predmete. Njuna predstavitev je zelo dobro predstavila projekt, saj je zadevo predstavila v živo, kar še do sedaj nisem videl. Tudi ideja projekta mi je zelo všeč. (Miha Krajnc, Janez Nimac, Razširjanje učnih metod v virtualni resničnosti)

To je odlična ideja, saj je tema kot nekakšen »tabu«, o katerem neradi govorimo. To predstaviti mladini skozi takšen medij bo povečalo znanje o teh boleznih. (Žan Juvan, Timotej Robavs STPŠ, Aljana Smajlović SŠ Zagorje, VR učbenik: Spolnost skrita pod posteljo)

Do uspeha pridemo z garanjem: napačno. Bolj pazite na svoje zdravje. Vse, kar lahko sanjate, lahko dosežete. Zelo zanimiva predstavitev o tem, kako biti uspešen.(Vladimir Balukčić, HardWay or Fun Way ustanavljanja in vodenja startupa)

Zanimivo sodelovanje med dijaki. Dobro izdelani prototipi, inovativna ideja, zanimiva predstavitev. (Nejc Friškovec, 3D tiskalnik)

Magnet, ki lebdi v zraku, me je navdušil, saj je res zanimiva ideja. Zanimiva stojnica zaradi ideje in izvedbe. (Marcel Izlakar, Magnetni levitator)

Zelo zanimiva aplikacija za lažje iskanje koncertov, nastopov. Lahko tudi objaviš lastni koncert. Verjetno v prihodnosti najbolj obetavna zaključna naloga. (Simon Žlak, GigTime – Spletna stran za koncerte)

Maketa dobro prikazuje prihodnost avtomobilov. (Maketa električnega avtomobila, Projekt RaST)

Zanimiv in poučen projekt. Naučiš se o članicah EU. (Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, Projekt EPAS)

Odpirač za steklenice in stojalo za telefon. Zelo zanimiv in inovativen izdelek, pa tudi zelo uporaben. Dobro je tudi, da je iz lesa. (Dijaško podjetje IMT, Moje podjetje Slovenija) Šolski predmeti so se mi zdeli vedno zanimivi in kakor sem si ga ogledal, je zelo lepo izdelan in se vidi, da je bilo vloženega veliko časa. (Nejc Friškovec, Teslin transformator)

Dostopnost