Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Vsebinsko poročilo o 5. konferenci TRiii – konferenci o inovativnosti v tehniškem izobraževanju kot prispevku k tehnološkemu razvoju

31. 5. 2019

Konferenca je potekala v torek, 14. 5. 2019, v Delavskem domu Trbovlje. Pričetek konference je bil ob 9.30 uri, zaključek je bil predviden ob 14.40 uri.

Glavni namen konference je vzpodbujanje inovativnosti v srednjem tehniškem izobraževanju ter njegovem povezovanju z gospodarstvom.

Tudi letos je bila konferenca zastavljena v dveh sklopih. Kot novost je bil letos podaljšan čas med obema sklopoma plenarnih predstavitev – v času konference namreč v avli Delavskega doma poteka aktivna predstavitev ostalih izdelkov dijakov. Obiskovalcem, zlasti predstavnikom podjetij, smo želeli nameniti in ponuditi več časa za ogled teh predstavitev, izmenjavi mnenj in idej.

Konference se je letos udeležilo približno 300 obiskovalcev; med njimi nekaj predstavnikov različnih zasavskih podjetij in staršev dijakov, ki so predstavljali svoje inovativne ideje.

Ponovno so sodelovale tudi tri trboveljske osnovne šole. Osnovnošolci so se izkazali z inovativnimi idejami in odličnimi predstavitvami.

Konferenca je bila objavljena v številnih medijih (RTV Slovenija, oddaja Danes do 13h; ETV, informativna oddaja Sedem; Zon; Savus; Kum24).

6. konferenco TRiii načrtujemo v maju 2020.

Trbovlje, 22. 5. 2019                                                                                    

Poročilo pripravila:                                                                                                   Ravnateljica: Natalija Perko                                                                                                          

Marjetka Bizjak         

Dostopnost