Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Zlati programerski pohod: 3. in 5. mesto na drž. tekmovanju

22. 3. 2015

V soboto, 21. 3. 2015, je potekalo državno tekmovanje ACM iz programiranja – RTK. Državnega tekmovanja se je udeležilo sedem dijakov naše šole programa Tehnik računalništva, in sicer Aleš Ravnikar (4.c), Amon Stopinšek (4.c), Marko Laharnar (4.c), Tomaž Jerman (3.c), Tomaž Martinčič (3.c), Domen Dolanc (3.c) in Jernej Leskovšek (2.c).

 

 Do sedaj smo izvedeli zgolj rezultate za »Crème de la crème« najboljših programerjev. Aleš Ravnikar je dosegel 3. mesto. Amon Stopinšek pa je zasedel 5. mesto. Oba sta prejela tudi praktični nagradi.

Vir: http://rtk.ijs.si/2015/rezultati.html

Ponosni smo, da smo bili edina šola, katere dijaka sta zasedla kar dve najvišji mesti na državnem tekmovanju. Seveda pa ne smemo pozabiti še na ostale dijake, ki so presegli naše lanske uvrstitve. Še vedno pa smo v pričakovanju končnih podatkov – kateri naši drugi dijaki bodo prejeli zlato oz. srebrno priznanje.

Čeprav smo se letošnje leto komaj drugič udeležili tekmovanja, smo dosegli zelo veliko, saj naši dijaki sodijo med najboljše programerje med dijaki v Sloveniji. Iskrene čestitke vsem dijakom za odličen rezultat!

Mentor: Uroš Ocepek, prof.

Dostopnost