Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Upravičenost dijakov do toplega obroka v času izobraževanja na daljavo

10. 11. 2020

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je obvestilo, da bo v času organiziranega pouka na daljavo zagotovljen brezplačen topel obrok dijakom, ki so do njega upravičeni. O tem ste bili z e-pošto vsi dijaki obveščeni že v petek, 6. 11. 2020, preko svojih razrednikov. Obvestili smo vas tudi o tem, da kriteriji za upravičenost do brezplačnega toplega obroka niso enaki kot doslej upoštevani kriteriji za uveljavljenje subvencionirane prehrane. Do toplega obroka so namreč upravičeni samo dijaki tistih družin, katerih povprečni mesečni dohodek na osebo ne presega 382,82 evrov (to je 3. dohodkovni razred otroškega dodatka oziroma 2. razred državne štipendije). To je razvidno iz odločbe o otroškem dodatku ali o državni štipendiji ali iz odločbe na podlagi vloge za priznanje pravice do subvencije malic.


Brezplačni topli obrok pripada tudi dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino. Organizacijo toplega obroka prevzamejo lokalne skupnosti – občine, ki objavijo poziv dijakom s prebivališčem v njihovi občini, da se prijavijo na brezplačni topli obrok na šoli, ki jo obiskujejo. Prijavnico za dijake naše šole objavljamo na spletni strani naše šole (povezava do prijavnice). Z njo njihovi starši ali skrbniki privolijo, da šola podatke lahko posreduje občinam. V šoli bomo upravičenost do brezplačnega obroka ugotavljali na podlagi podatkov CEUVIZ, ki nam jih posreduje MIZŠ.


Dijaki se na obrok torej prijavite na šoli, prevzamete pa ga v lastni občini
Mesta prevzema v občini Trbovlje so osnovne šole: na OŠ Ivana Cankarja in OŠ Trbovlje ob 12. uri, OŠ Tončke Čeč ob 12.15 in OŠ Alojza Hohkrauta ob 12.30. Želeno mesto prevzema morate obvezno označite na prijavnici.

Marjetka Bizjak, ravnateljica

Dostopnost