Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

STPŠ Trbovlje – del olimpijske zgodbe

4. 6. 2021

Slovenska bakla je izdelana iz nerjavnega jekla in bukovega lesa. Oblika in izbor materialov sta prepletena z močno simboliko: reciklirano nerjavno jeklo kot simbol trdnosti in trajnosti ter bukov les kot simbol modrosti in samozavesti. Plamenico zaključuje krona v silhueti Triglava. Ročaj iz bukovega lesa objema pet olimpijskih krogov, simbolov povezovanja. Plamen v kroni širi svetlobo, simbol upanja.


 
Petra Majdič, ki pooseblja jekleno voljo v svetu športa, je bakli takoj ob rojstvu kot njena rojenica vdahnila jekleno voljo, rekoč: 
 

»Nihče ti v življenju ne more dati zagotovila, da boš postal najboljši, vedno pa se lahko zaneseš na svojo jekleno voljo. Ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudiš postati boljši in dosežeš svoj cilj. Zato prebudi v sebi jekleno voljo!«

 
Slovenska bakla je simbol povezovanja. Z njenim popotovanjem po Sloveniji želijo  povezati občanke in občane iz vseh 212 občin, v njih prebuditi jekleno voljo in širiti vrednote olimpizma.
 
Soočanje z nepredvidljivimi okoliščinami globalne razširjenosti koronavirusne bolezni nas je vse osupnilo, a hkrati utrdilo v veri v upanje in svetlobo. Zremo naprej. Močnejši. Imamo Slovensko baklo. Imamo olimpijske sanje.

 In del teh sanj na njeni poti je bila tudi Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje. Predstavniki šole, ki so jo simbolno ponesli del kroga na Nogometnem igrišču Rudar, so dijaki: Žiga Jan kot nosilec bakle, Leon Klopčič, Ožbej Vnuk ter učitelja Robert Halzer in Vasja Markič. Na trdnih temeljih rastemo do zvezd.

Mentorica DS

Simona Izgoršek

Dostopnost