Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Simbioza

28. 10. 2013

Na naši šoli je od 21. do 25. oktobra 2013 potekala Simbioza. S temi delavnicami smo poskušali pomagati starejšim pri spoznavanju računalnikov in telefonov. Delavnice so potekale zjutraj in popoldne.

Prvi dan so spoznavali osnovno uporabo računalnikov, kako zagnati računalnik, urejevalnikbesedila in kako ustaviti sistem. Drugi dan so spoznali internet, uporabo brskalnikov, spletne trgovine in bančništvo. Tretji dan so spoznali, kaj je to elektronska pošta in si ustvarili svojo elektronsko pošto, spoznali so njeno uporabnost  in praktičnost. Četrti dan so utrjevali novo pridobljeno znanje in spoznali tudi novo temo. Spoznali so družbena omrežja kot so Skype, Facebook, Tweeter in podobno. Ustvarili so si lahko svoj lasten facebook profil ali pa si samo ogledali uporabo Facebooka. Na koncu so se odločili, ali ga bodo obdržali ali izbrisali. Zadnji dan so namesto mobilne telefonije ponavljali za nazaj, saj so hoteli utrditi svoje znanje. Ker uporabljajo le osnovne funkcije telefonov in imajo starejše naprave, so se raje posvetili  računalnikom.

Udeleženci so bili zelo zadovoljni z delavnicami, saj so se naučili veliko novega in utrdili svoje znanje, pri tem pa so se tudi zelo zabavali.

Simbioza 2013

Simbioza 2013

Pripravila: Amanda Babić, 1.c

Dostopnost