Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

RASTEM S KNJIGO

9. 6. 2021

rastem s knjigo

Tudi v letošnjem šolskem letu smo uspešno zaključili projekt Rastem s knjigo.

Rastem s knjigo je nacionalni projekt, ki ga od leta 2009 organizira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Namen projekta je spodbujanje bralne kulture med osnovnošolci in srednješolci. Obenem  jih želi motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic.

Z dijaki v okviru projekta običajno obiščemo Knjižnico Toneta Seliškarja Trbovlje, kjer nas prijazno sprejme ga. Simona Solina in nam predstavi knjižnico ter delo knjižničarjev. Zaradi protikoronskih ukrepov letos splošne knjižnice nismo obiskali, smo pa predstavitev knjižnice in projekta organizirali v šolski knjižnici. Dijaki so obiskali šolsko knjižnico, kjer so spoznali  delo in organizacijo šolske knjižnice, vrste knjižničnega gradiva, ureditev knjižnice in iskanje gradiva, sistem COBISS. Pogovorili smo se o pomenu branja leposlovja ter o njihovem odnosu do branja.

Ob koncu obiska so dijaki prvih letnikov prejeli darilo, ki ga podarja Javna agencija za knjigo RS v okviru projekta Rastem s knjigo, knjigo slovenskega avtorja Igorja Karlovška Preživetje.

Koordinatorica projekta                                                                                                                                                                                                             

Natalija Perko

Dostopnost