Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

PRVO MEDŠOLSKO SPLETNO TEKMOVANJE IZ SLOVENŠČINE

22. 11. 2023

V tednu pred jesenskimi počitnicami so se dijaki 1. b, 2. c, 2. k, 3. ab, 4. a in 4. bc udeležili prvega spletnega tekmovanja iz slovenščine, ki je potekalo v okviru projekta Slovenščina na dlani in dokazali, da s slovenščino nimajo težav.

 Med srednjimi šolami so največ pravilnih odgovorov in najvišjo povprečno oceno dosegli prav dijaki naše šole – Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje. Drugo mesto v obeh kategorijah je dosegla Srednja šola za strojništvo (ŠC Škofja Loka), na tretje mesto pa se je uvrstila Prva gimnazija Maribor.

Za prvi mesti smo prejeli plaketi in priznanji, dijaki pa praktične nagrade.

Prvega medšolskega spletnega tekmovanja iz slovenščine za osnovne in srednje šole se je, po podatkih organizatorja, udeležilo  skoraj 1900 mladih. Sodelujoče sta čakala testa z raznolikimi nalogami iz vseh vsebinskih sklopov e-okolja Slovenščina na dlani.

E-okolje Slovenščina na dlani, ki je dostopno na spletni strani https://slo-na-dlani.si, na podlagi najsodobnejših jezikovnih tehnologij ponuja številne vaje in naloge iz štirih vsebinskih sklopov – pravopisa, slovnice, frazemov in pregovorov ter besedil.

Čestitamo.

Dostopnost