Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Posebno nacionalno priznanje za inovacijo BCI-slikar

1. 12. 2020

Včeraj, 30. 11. 2020, je potekala slovesna podelitev nacionalnih priznanj, ki jih podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije. V mesecu oktobru smo že objavili, da je naša inovacija BCI-inštalacija: slikanje z mislimi (ali krajše BCI-slikar) prejela zlato regijsko priznanje inovacij Zasavja, ki jih podeljuje Zasavska gospodarska zbornica. Hkrati pa se je inovacija uvrstila tudi na nacionalni nivo, na katerem je prejela posebno priznanje za inovacijski izziv 2020 za sodelovanje kulturno-kreativnih industrij in gospodarstva.

Inovacija BCI
Slika s podelitve. Z leve proti desni: doc. dr. Uroš Ocepek, (dijak) Matic Bernot in dr. Maša Jazbec.

Inovacijsko ekipo sestavljajo: dijaka Matic Bernot in Jon Tavčar, učitelj naše šole doc. dr. Uroš Ocepek ter mentorica dr. Maša Jazbec (DDT-Lab; Mreža RUK, Zavod za kulturo delavski dom Trbovlje).

Brez lažne skromnosti lahko povemo, da smo prva šola v Sloveniji, ki se je uvrstila na nacionalni izbor in posledično prejela posebno priznanje. Prav tako pa se lahko pohvalimo, da sta najmlajša inovatorja 2020 ravno iz naše šole. Čestitke ekipi!

Spodaj si lahko pogledate utrinke s predstavitve inovacije in slovesne podelitve (foto: Matjaž Očko in dr. Uroš Ocepek).

Dostopnost