Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Področno tekmovanje v nogometu za letnike 2005

5. 1. 2024

Področno tekmovanje v nogometu

V četrtek, 4. 1. 2024, smo se odpeljali na področno prvenstvo v nogometu za letnike 2005.

Ob 10.00 smo najprej odigrali prvo tekmo proti domačinom, Gimnaziji Celje − Center. Tekma se je začela dobro in smo hitro povedli. A so se domačini še pred polčasom uspeli vrniti v igro. V drugem polčasu smo se po začetni krizi, ko smo prejeli dva hitra zadetka, zbrali in do konca tekme izid izenačili. Z borbenostjo in željo po dobrem rezultatu smo tekmo končali z zmago po streljanju penalov.

Sledila je tekme med Srednjo šolo Zagorje in 1. gimnazijo Celje. Tudi Zagorjani so evforično premagali gostitelje iz knežjega mesta.

Tako sta bili na vrsti tekmi zasavskih šol proti celjskima gimnazijama, ki sta na koncu odločali o napredovanju v naslednji krog tekmovanja. Najprej smo bili na vrsti mi. Dijaki STPŠ-ja niso bili na enakem nivoju kot med prvo tekmo. Po začetni tremi smo si končno uspeli ustvariti tudi kakšno priložnost, a nič kaj konkretnega. Nato je sledil ključen trenutek, ko smo si nesrečno zabili avtogol. Namesto da bi nas ta zadetek zbudil, nas je še bolj uspaval. Polčas se je končal z 1:0 za 1. gimnazijo Celje. V drugem polčasu smo poskusili tudi z dodatnim igralcem v polju namesto vratarja. A žal neuspešno. Gimnazijci so dosegli še 4 zadetke v naša prazna vrata in na koncu slavili z rezultatom 5:0.
Podobno se je zgodilo tudi sosedom iz Zagorja.

Na koncu moramo priznati, da smo pokazali premalo na odločilni tekmi, in tako malce v šali dobili, po kar smo prišli. Zmago (a žal na napačni tekmi) in McDonald’s.

Drugo leto pa … zdravja, brez poškodb in bolj borbeno na odločilni tekmi in verjamem, da smo sposobni doseči še veliko več.

Anže Krajnc

Dostopnost