Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Podelitev mednarodnih priznanj za mlade programa MEPI 2016/2017

31. 1. 2017

V petek, 27. januarja 2017, je bila v prostorih Steklarne Hrastnik slavnostna podelitev mednarodnih priznanj za mlade programa MEPI. Priznanja so prejeli trije dijaki Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje ter Srednje šole Zagorje, ki so uspešno zaključili program na bronasti stopnji. Dobitniki bronastega priznanja so: Miha Krajnc (STPŠ), Blaž Strgaršek in Nastja Planinc (SŠZ). Dijaki so prejeli priznanja za dosego zastavljenih ciljev na različnih področjih, in sicer prostovoljstva, veščin, športa in odprave.

MEPI je  netekmovalni program za mlade od 14. do 25. leta, ki ga je leta 1956 uvedel vojvoda Edinburški, mož kraljice britanske Elizabete II., skupaj s Kurtom Hahnom, znanim nemškim pedagogom, in lordom Huntom, vodjo prve uspešne odprave na Mont Everest. Fleksibilen program mlade z aktivno udeležbo na različnih področjih (šport, veščine, prostovoljstvo in odprave) usmerja v razvoj in uresničitev njihovih potencialov ter jih spodbuja k razvoju v aktivne, odgovorne in zadovoljne posameznike, pripravljene na izzive življenja. V skoraj 60 letih se je program iz Velike Britanije razširil v več kot 130 držav. V tem obdobju je v njem sodelovalo že več kot sedem milijonov mladih. V slovenskih šolah in nekaterih drugih organizacijah ga izvajajo od leta 2004.

 

Dogodek sta organizirali Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje ter Srednja šola Zagorje v sodelovanju z nacionalnim uradom MEPI – Zavod MEPI. Gostitelj dogodka je bila Steklarna Hrastnik, ki je tudi lokalni sponzor programa MEPI.

Prva bronasta MEPI priznanja sta podelila župan občine Hrastnik, Miran Jerič, ter britanska veleposlanica, Sophie Honey. Častni gostje prireditve so bili še županja občine Trbovlje, Jasna Gabrič, župan občine Zagorje, Matjaž Švagan, in direktor Studia Moderna, Sandi Češko, ki je tudi generalni sponzor programa MEPI.

Po čudovitem prikazu vsega, kar program MEPI ponuja udeležencem, razumemo MEPI slogan, ki pravi,  da je v tebi več, kot si misliš.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj.

Simona Izgoršek

Dostopnost