Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Obvestilo o koronavirusu – 27. 2. 2020

27. 2. 2020

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ): Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stiskom z ljudmi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma.
  • Upoštevamo pravila higiene kašlja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da voda in milo nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %. Razkužilo za roke je namenjeno samo zunanji uporabi. Sredstva za čiščenje/razkuževanje površin niso namenjena čiščenju/razkuževanju kože.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Več o koronavirusu lahko spremljate na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov).

Na šoli imamo v obeh stavbah ob vhodih razkuževalnike rok, ki so namenjeni predvsem obiskovalcem šole, dijaki in zaposleni pa ob prihodu in večkrat dnevno skrbimo za higieno rok – umivalniki (milo, papirnate brisače) so nameščeni v obeh večnamenskih prostorih ter seveda v sanitarijah in učilnicah ter drugih skupnih prostorih.

Dijake, ki so bili na potovanjih v Italiji ali drugih državah, v katerih se je bolezen pojavila, prosimo, da se v primeru bolezni ravnaju v skladu s priporočili NIJZ (ostanejo doma, po telefonu obvestijo zdravnika, prav tako pa tudi šolo).

Morebitna nadaljnja navodila in ukrepe v zvezi s koronavirusim bomo objavljali z okrožnico, na spletni strani,  na facebooku in na oglasnih deskah v obeh stavbah.

Za morebitna druga vprašanja in pojasnila se obrnite na pristojni direktorat pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport (T: 01 400 52 00, E: gp.mizs@gov.si).

Dostopnost