Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

OBVESTILO

16. 11. 2021

Spoštovani starši in skrbniki!

Vaši otroci so že bili obveščeni in od razrednikov natančno seznanjeni s potekom obveznega samotestiranja za vse dijakinje in dijake, ki ne izpolnjujejo pogoja PCT, in s katerim pričnemo jutri zjutraj. Na šoli smo organizirali testiranje tako, da bo steklo čim hitreje in bo čim manj motenj za pouk (na začetku prve ure, ko ima določen razred pouk). Dijaki prinesejo teste s seboj.

Prisotnost pri pouku je pogojena s pogoje PCT ali opravljenim samotestiranjem (že od prej pa tudi z nošnjo mask).

Na šoli se število posameznikov, ki so zboleli, povečuje. Danes imamo v karanteni dva oddelka in štiri učitelje, kar (poleg odsotnosti še nekaterih drugih iz drugih, ne-covidnih razlogov) pri zgolj tridesetih učiteljih že močno otežkoča organizacijo pouka. Pri njej smo namreč precej omejeni, saj oddelkov in skupin ne moremo družiti. Na pomoč pri izvajanju praktičnega pouka so nam priskočila tudi podjetja .

Naše dijakinje in dijaki so do sedaj pokazali izjemno stopnjo odgovornosti in to cenim tako jaz kot moji kolegi.

Tudi dijakinje in dijaki, kot mi vsi, zagotovo vedno bolj občutijo pritiske časa in razmer, v katerih smo. V šoli jim poskušamo življenje olajšati in ustvariti čim bolj običajne razmere. Kolikor to seveda gre. Naš skupen cilj je, da ostanemo v šoli. To je v tem trenutku razen ohranjanja zdravja samega najpomembneje. Zato prosim, da jih podprete v njihovem prizadevanju po ohranitvi pouka v šoli. Tudi vam se zahvaljujem za razumevanje in strpnost v časih, ki nam jih narekujejo covid in ukrepi zoper njega. Kot ravnateljica se zahvaljujem vsem, ki pripomorete k temu, da lahko kolikor toliko neovirano vodim šolo in vse, kar je s tem povezano.

Ob tem naj sporočim, da smo slovesnost ob 60-letnici šole, kot ste že bili obveščeni, prestavili na mesec marec. Do takrat bo vse hudo, tako srčno upam, že mimo. Pomlad naj bo v vseh pogledih takšna, kot mora biti.

Marjetka Bizjak, ravnateljica

,

Dostopnost