Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Obvestilo

31. 8. 2021

Objavljamo izsek iz okrožnice, ki smo jo dobili danes, 31. 8. 2021, in ki govori o pouku po modelu B in o samotestiranju za dijake:

»Ministrica za izobraževanje, znanost in šport je sprejela Sklep o izvajanju vzgojno – izobraževalnega dela v javnih zavodih na področju vzgoje in izobraževanja v šolskem letu 2021/2022, na podlagi katerega se1. septembra 2021 vzgojno-izobraževalno delo začne izvajati po modelu B.

Ob tej priložnosti vas prosimo, da dijake obvestite, da bo tudi v letošnjem šolskem letu potekalo samotestiranje. Teste lahko dijaki dvignejo v lekarnah po vsej Sloveniji in sicer s Kartico zdravstvenega zavarovanja (KZZ). Dijaki, ki so rojeni pred 1. 1. 2001 ter dijaki, ki nimajo KZZ zavarovanja, za izdajo testa v lekarni predložijo potrdilo o vpisu v šolo. Testi so za dijake brezplačni, vsakemu pa jih pripada 5 na mesec.«

Naj poudarimo, da je samotestiranje za dijake prostovoljno in brezplačno. Upamo, da se boste zanj odločili vsi dijaki in s tem zmanjšali možnost prenosa virusa in nadaljevanje pouka v šoli brez motenj. O rezultatu testa šolo obvestite samo v primeru, da je ta pozitiven. O tem boste obvestili tudi svojega zdravnika, ki vam bo dal nadaljnje napotke.

Na šoli se bomo tudi letos držali ukrepov za preprečevanje prenosa okužbe, ki so enaki kot ob zaključku šolskega leta. Najpomembneje je, da bomo lahko v šoli, da pouk ne bo potekal na daljavo, in da se lahko upravičeno veselimo šolskega leta in vseh dejavnosti.

Ponovno hvala vsem, ki ste že do sedaj pokazali svojo zrelost in odgovornost. Dobrodošli vsi, ki v našo šolo stopate prvič.

Lep pozdrav

Marjetka Bizjak, ravnateljica

Dostopnost