Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

NAJAVA KONFERENCE TRIII (17. 5. 2024) – INOVATIVNOST V TEHNIŠKEM IZOBRAŽEVANJU – PRISPEVEK K TEHNOLOŠKEMU RAZVOJU

14. 12. 2023

9. TRIII konferenca najava

9. KONFERENCA TRiii, Delavski dom Trbovlje, petek, 17. 5. 2024.
Konferenca je namenjena vzpodbujanju inovativnosti v srednjem tehniškem izobraževanju ter njegovem povezovanju z gospodarstvom. Inovativnost dijakov tehniških programov in njihovo znanje lahko predstavljata pomemben prispevek k tehnološkemu razvoju, zato jo je pomembno prepoznati že v srednji šoli, dati dijakom možnost sodelovanja z gospodarstvom, z realnim okoljem in jih vzpodbujati k sodelovanju pri iskanju tehnoloških rešitev.

K sodelovanju vabimo predvsem dijake z njihovimi mentorji tako na šoli, kakor tudi z drugih izobraževalnih inštitucij, ter gospodarstva. Sodelujoči dijaki z mentorji bodo predstavili svoj pogled na inovativnost v tehniškem izobraževanju in sodelovanje z gospodarstvom ter povezave in predstavili obstoječo dobro prakso.

Oblika predstavitev: referat – aktivna predstavitev prispevka (20-minutna predstavitev dijaka z mentorjem, samostojna dijaška 10-minutna predstavitev)

Prispevke bo izbral strokovni odbor.
Med prispevki, ki ne bodo uvrščeni v plenarni del (predstavitev referata), bo strokovni odbor izbral tiste, ki bi bili primerni za predstavitev s plakatom. Povzetki vseh izbranih prispevkov bodo objavljeni v gradivu za udeležence posveta in na spletni strani konference.

Pomembni datumi:

  • e-prijava prispevka za konferenco: od 15. 12. 2023 do 25. 2. 2024 do 8. 3. 2024 (podaljšano). Ob prijavi je potrebno oddati naslov prispevka in povzetek (od 200 do 250 besed) s ključnimi besedami. V povzetku jasno predstavite (znanstveno/strokovno) področje prispevka; metodologijo s poudarkom na dijaškem delu, če gre za predstavnike šole; analizo rezultatov in izpostavitev ključnih izsledkov prispevka. Za pošiljanje priporočamo storitev Arnes FileSender – pošljite na naslov uros.ocepek@stps-trbovlje.si
  • obvestilo avtorjem o izbiri in uvrstitvi prispevka v program posveta in o načinu predstavitve (možnost alternativne predstavitve glede na situacijo): do 19. 4. 2024;
  • objava okvirnega programa konference: 19. 4. 2024;
  • prijava na konferenco (brez aktivne udeležbe): od 19. 4. 2024 do 10. 5. 2024;
  • oddaja gradiva (predstavitve v ppt ali podobni obliki) do 6. 5. 2024, plakat prinesejo udeleženci na dan konference;
  • kotizacija (na podlagi računa, ki ga izda STPŠ Trbovlje na naslov, naveden ob prijavi). Za aktivne udeležence (razen za dijake), ki se predstavljajo s prispevkom ali plakatom, je 60 EUR, DDV je vključen. Kotizacijo aktivni udeleženci poravnajo na podlagi računa do 10. 5. 2024. Za druge obiskovalce kotizacije ni.
  • konferenca: 17. 5. 2024;
Dostopnost