Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Inovacije Zasavja 2020: zlato priznanje in dve srebrni

1. 10. 2020

V četrtek, 1. 10. 2020, je potekala 24. svečana podelitev priznanj Inovatorjev Zasavja. Naša šola je prejela kar tri priznanja: zlato in dve srebrni.

Zlato priznanje je prejela inovacija BCI-Slikar: Slikanje z mislimi (Inštalacija z možganskim vmesnikom za slikanje z mislimi). Avtorji: Matic Bernot (dijak), Jon Tavčar (dijak), doc. dr. Uroš Ocepek in zunanja raziskovalka dr. Maša Jazbec (DDTlab, RUK, Delavski dom Trbovlje). Inovacija se je uvrstila tudi na nacionalni izbor Inovacij Slovenije, ki bo 30. 11. 2020 na Brdu pri Kranju.

Del inovacijske ekipe z ravnateljico STPŠ Trbovlje.

Srebrno priznanje je prejela inovacija Uvajanje vsebin umetne inteligence v srednješolsko izobraževanje avtorja doc. dr. Uroš Ocepka.

Inovator z ravnateljico STPŠ Trbovlje.

Srebrno priznanje je prejela tudi inovacija Maketa električnega avtomobila z obogateno resničnostjo, ki je nastala pod mentorstvom Vasje Markiča, Žige Podplatnika in Marjana Pograjca in skupine dijakov: Miha Krajnc, Denis Funkel, Klemen Šuštar, Kristian Pavlin, Marko Žužel, Nejc Sardinšek, Žiga Košir, Matic Zamuda in Matej Strniša.

Del inovacijske ekipe z ravnateljico STPŠ Trbovlje.

Dostopnost