Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Informativni dan 2019

16. 2. 2019

Vsi ljudje na svetu imamo podobne prelomnice v življenje in vsi se moramo pri določeni starosti odločiti za neko stvar, sprejeti odločitev. Pri starosti 15 let kot mladostniki pridemo do prve večje prelomnice v življenju, in sicer je to vpis v srednjo šolo.

Vpis v srednjo šolo ni mačji kašelj, saj pri petnajstih letih še nismo čisto prepričani, kaj bi radi v življenju počeli. Zato moramo dobro premisliti, kam želimo, kaj nas zanima in s čim se želimo ukvarjati. Da pa bi se lažje odločili o vseh teh stvareh, srednje šole organizirajo informativne dneve, kjer se vsi vpisa v srednjo šolo željni lahko pozanimajo o vseh stvareh, ki jih zanimajo.
Na naši Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje smo se vsi skupaj potrudili, da smo bodočim dijakom posredovali čim več informacij. Pod vodstvom profesorjev smo v vsakem programu posebej poiskali zanimivosti samega področja in bodoče dijake seznanili z vsemi stvarmi, ki se dogajajo na šoli. Pomembno je, da se vsak mladostnik vpiše v pravo šolo, pa tudi starši so vedno radovedni in želijo vedeti veliko o sami šoli.
Vse obiskovalce smo sprejeli že pri vhodu v večnamenski prostor. Tam so dobili letake o posameznih programih, plastenko za vodo ter vrečko za športno opremo – seveda z logotipom šole. Dijaki in starši so se zbrali v večnamenskem prostoru, kjer jih je pričakala ravnateljica ter jih pozdravila. Vsi so že približno vedeli, katera smer jih najbolj zanima, zato so po končanem uvodnem nagovoru odšli v učilnice z določenim programom.
Učitelji, ki so predstavljali posamezne programe, so bodoče dijake seznanili z vsemi potrebnimi informacijami in, kar je najbolj pomembno, obiskovalci so spoznali, s čim se pri posameznem programu ukvarjamo ter kakšne težave rešujemo. Smo zelo dejavna šola in ponujamo dejavnosti z različnih področij. Hodimo na ekskurzije, ki so zanimiv način pridobivanja znanja, saj si laže predstavljamo, če stvari vidimo. Ekskurzije nas vodijo v tujino in po domovini, v muzeje, elektrarne, podjetja, gledališča. Imamo uspešne dijake s področja računalništva, ki delujejo v dijaški računalniški razvojni skupini (ComLab). Elektrotehniki v ElektroLabu pomagajo zagnati električni avto. Nov je strojniški laboratorij, v katerem so simulator varjenja, robotska roka, 3D-skener ter tabla, ki ponazarja delovanje pnevmatskih orodij, 3D-tiskalnik, ki računalniško risbo pretvoriti v realnost. Je kaj, česar nimamo? Ne! Imamo toliko stvari, da vsakomur predstavimo naša področja ter ga usmerimo na pravo pot izobraževanja.
Vsi skupaj smo se potrudili in upamo, da se bodo bodoči dijaki odločili pravilno, da bodo našli program, ki jih zanima in da bodo v letih šolanja pridobili potrebno znanje. Saj veste: Več znaš, več veljaš! Srečno vsem bodočim srednješolcem in upamo, da se nam pridružite pri odkrivanju novih stvari in pridobivanju znanja za življenje.

Jon Bostič Sluga

Dostopnost