Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

DRŽAVNO TEKMOVANJE DIJAKOV PROGRAMA INŠTALATER STROJNE INŠTALACIJE

3. 5. 2018

19. aprila 2018 je potekalo državno  tekmovanje dijakov v programu inštalater strojne inštalacije. Tekmovanje se je odvijalo v Celju, v sklopu sejma Techexpo Celje.

Tekmovalo je  sedem srednjih šol iz Slovenije. Vsako šolo  sta predstavljala dva dijaka, ki sta najprej morala opraviti splošno teoretični test, torej pisni del naloge.  Odgovarjala sta na vprašanja, ki so zavzemala snov vseh treh let šolanja za inštalaterja stojnih inštalacij. Teoretičnemu delu je sledil  praktični del,  sestavljen iz dveh delov.

Prva naloga je bila priključitev dveh radiatorjev na sistem centralnega ogrevanja z  Geberit Mapress  sistemom.

Pri drugi nalogi pa sta morala tekmovalca s pomočjo mobilne aplikacije poiskati naročniško številko nadomestnega tesnila za odtočni ventil na spletnih straneh podjetja Geberit. Nato sta morala po vrstnem redu najprej demontirati aktivirno tipko, dotočni ventil, odtočni ventil, nastaviti ustrezno količino splakovanja na odtočnem ventilu ter vgraditi vse elemente nazaj v WC-kotliček tako, da sta vzpostavila začetno  stanje.

Našo šolo sta zastopala dijaka 3. letnika smer inštalater stojnih inštalacij, in sicer Tilen Kvas in Janez Gošte. Na tekmovanju sta osvojila tretje mesto in si s tem prislužila pokal ter praktične nagrade sponzorjev tekmovanja.

Dostopnost