Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

BlendVET novičke

2. 2. 2023

V okviru projekta BlendVET smo v aktivu angleškega jezika v času projektnih dni za izbrane oddelke pilotno izvedli kombiniran pouk. Naloga dijakov je bila posneti zanimivo predstavitev domačega kraja v anlgeškem jeziku. Pred projektnimi dnevi so dijaki pri pouku angleščine v šoli dobili vse potrebne informacije za izdelavo predstavitve. V času projektnih dni pa so dijaki samostojni posneli in predstavili domači kraj. Dijakom je ta način dela zelo všeč, zato bomo z njim nadaljevali tudi v prihodnje.

Z drugim letnikom smeri računalniški tehnik smo zaključili z modulom Izdelava električnih in komunikacijskih inštalacij, pri katerem smo uporabljali obrnjeno učenje – “Flipped Learning”. S pomočjo videoposnetkov so si dijaki pomagali pri izdelavi inštalacij ter tudi pri vezavi in merjenju električnih veličin.

V mesecu oktobru sta na šoli potekala projektna dneva. Aktiv za računalništvo je organiziral delavnico izdelovanja grafik za računalniško igro, ki je v izdelavi znotraj delovnega paketa WP2.3 Izdelava e-učnih gradiv. Sodelovalo je 24 dijakov, ki so z veseljem oblikovali in predlagali grafične rešitve.

Projektni tim za paket WP2.3 je izdelal DEMO različico računalniške igre, ki bo uporabljena pri pilotiranju znotraj delovnega paketa WP2.2 Računalniška igra predstavlja vizijo sodobnega načina obogatenega učnega okolja v svetu računalniških iger. Pri izdelavi igre smo se spogledovali z metaversom in izdelali digitalnega dvojčka naše šole. Naša šola tako postavlja temelje inovativnega izobraževanja s poudarkom na kombiniranem izobraževanju.

S pomočjo igrice bodo dijaki spoznavali različne učne teme. Kot smo že omenili, smo pri projektu BlendVET izdelali že večji del modulov igrice in grafičnih elementov, kar lahko vidite na priloženi fotografiji, ki prikazuje tloris šole in učilnic. V posameznih učilnicah se lahko naučimo in vadimo različne učne sklope. Poteka še razvoj zadnjih nekaj sklopov in izboljšave obstoječih.

Dostopnost