Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Za poklice sedanjosti in prihodnosti

9. 2. 2017

Za poklice sedanjosti in prihodnosti

Avtor:

Uredništvo ZON

  1. februarja 2017; 18.34

 

Trboveljska tehniška in poklicna srednja šola je v zadnjih letih naredila preboj na področju novitet sodobnega časa.

Nov laboratorij, mednarodni program in srečanja z delodajalci

Ravnateljica STPŠ Marjetka Bizjak

S pomočjo zasavskih podjetij so lansko leto odprli računalniški laboratorij, sodelujejo v mednarodnem programu MEPI, ki mladim omogoča, da v svojem prostem času odkrijejo svoje potenciale in jih pripravlja na izzive življenja. Ravnateljica Marjetka Bizjak si želi, da bi zasavski dijaki svoje znanje pustili v Zasavju. Tudi, če ne takoj po šolanju, da bi se vrnili v Zasavje. Temu je namenjena letos že tretja konferenca Trii, kjer naj bi se dijaki predstavili in spoznali z lokalnimi delodajalci. Izpostavili smo le nekaj v oči bodečih prednosti STPŠ, več jih bo moč spoznati že ta vikend na informativnih dnevih za osnovnošolce.

FOTO: Kar je na svetovnem tržišču, sedaj tudi za trboveljske dijake (Več TUKAJ!)

Revija Manager

Obetajo si dober obisk in veliko zanimanja za svoje programe, je povedala Bizjakova, »saj so prav vsi deficitarni in perspektivni«. Gre za poklice sedanjosti in prihodnosti, poudariti pa želijo, da so primerni tudi za dekleta.

Bizjakova: »Zagotovo bo vsak, ki ga zanima tehnika, med njimi našel zase nekaj primernega.«

Na šoli se pripravljajo na informativna dneva – poudarek bo na predstavitvi značilnosti posameznih programov in poklicev – šolo z njenimi bogatimi in raznovrstnimi dejavnosti v Zasavju, pa tudi širše, namreč že dobro poznajo, samozavestno doda ravnateljica.

Kot še nadaljuje Bizjakova: »Delodajalci čakajo na tiste, ki letos zaključujejo šolo in se že razgledujejo za nižjimi letniki. Upajmo, da bo vpisanih dovolj za potrebe praznih delovnih mest.« 

Programi:

Elektrotehnik

Strojni tehnik

Tehnik računalništva

Avtoserviser

Inštalater strojnih inštalacij

Oblikovalec kovin – orodjar

Pomočnik v tehnoloških procesih

Več najdete na: www.stps-trbovlje.si

 

Dostopnost