STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Tehnika (samo) za punce: Obisk Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri

27. 9. 2013

Dne, 27. 09 2013 so naši dijaki obiskali Dneve strojništva, ki so jih izvajali študentje Fakultete za strojništvo v Ljubljani in sicer v prostorih Tehniškega muzeja Slovenije v Bistri. Ker so bile vsebine zelo zanimive, smo k obisku skupaj z našimi dijaki povabili tudi osnovnošolke.

 

Tehnika (samo) za punceTehnika (samo) za punce

Vtisi osnovnošolk

V petek, 27. 9. 2013 nas je povabila Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje na Dneve strojništva v Bistro. Prireditev je potekala v prostorih Tehniškega muzeja Bistra. Po enourni vožnji z avtobusom je sledil ogled razstave in delavnic na temo strojništva. Zanimiv, poleg fantov, nam je bil predvsem robot za košarko, ki za premike uporablja vodo in ne olje. S tem so predstavniki Fakultete za strojništvo veliko pripomogli k varovanju okolja. Z vodičem smo si ogledali tudi muzej, še posebej nam je bil pri srcu avtomobil, ki ga je za svoje namene uporabljal bivši predsednik naše bivše države Jugoslavije, Tito. Punce (Maruša, Nika, Anita in Laura) smo uživale v družbi dijakov in drugih vrstnikov in se naučile veliko novega.

Všeč mi je bila predstavitev avtomobilov, strojev in  inštrumentov ter primerjanje preteklosti in sedanjosti (kako je bilo včasih in kako je danes). (Monika)

Najbolj so mi bili všeč avtomobili, prikaz drevakov. (Sara) 

Najbolj so mi bili všeč robotika. (Rok in Hana)

Tehnika (samo) za punce

Dostopnost