Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Srebrno priznanje za inovacijo tRSiCA

18. 6. 2015

V četrtek, 18. 6. 2015, je potekala slovesna podelitev priznanj Inovacije Zasavja 2014-2015. Učitelj Uroš Ocepek in dijak Amon Stopinšek sta prejela srebrno priznanje Gospodarske zbornice Slovenije, Območne gospodarske zbornice Zasavje, in sicer za  inovacijo tRSiCA – spletno učenje.

 

Spletno učno okolje tRSiCA je rezultat sodelovanja med učiteljem Urošem Ocepkom in dijakom Amonom Stopinškom. Okolje tRSiCA omogoča sodoben in inovativen način učenja s pomočjo računalnika. Okolje vsakemu izmed učencev ponudi inovativen in unikaten spletni multimedijski učbenik, ki se prilagodi učenčevim učnim potrebam. Prilagajanje učnih gradiv temelji na sodobnih algoritmih s področja umetne inteligence. Rezultati uporabe okolja tRSiCA pri pouku so pokazali, da uporaba sistema izboljša doseganje učnih ciljev – še posebno pri učencih, ki pogosto potrebujejo dodatno učno razlago.

Inovativen prispevek učitelja in dijaka je spodbuda za sodelovanje med učitelji in dijaki na področju inovacij tudi v prihodnje. Učenje je namreč odkrivanje, da je nekaj mogoče.

Uroš Ocepek, prof.

Dostopnost