Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

PROJEKT LEONARDO DA VINCI – MOBILNOST: Prvo javljanje

4. 11. 2013

Od 3. 11. 2013 do 23. 11. 2013 bo potekalo usposabljanje v okviru projekta Leonardo da Vinci v Nemčiji.

Osem dijakov strojne usmeritve bo po načrtih izdelalo ogrodje in kompletni enosedežni električni avtomobil, katerega delovanje bodo tudi praktično preizkusili. Poleg samega usposabljanja je poskrbljeno tudi za kulturni program, kjer si bodo dijaki ogledali Berlin, Dresden in Leipzig. Verjamemo, da bodo trije tedni minili poučno, prijetno in koristno.

 

Naša prva doživetja

Naše 14 urno potovanje je izgledalo nekako takole. Dolgčas nam ni bilo, saj smo navezali stike s sopotniki, si krajšali čas z igranjem kart, z igro »Človek ne jezi se«, vzeli odmor za malico in popoldanski počitek, prestopali na druge vlake in polni energije zabavali sopotnike v vagonu. Čeprav niso razumeli našega jezika, so pa razumeli naš smeh, ki je bil več kot iskren.

Naša prva doživetja

Zjutraj smo se na zajtrk odpravili kar v delovnih oblačilih, saj nismo vedeli, da smo v ponedeljek še prosti. Zaposleni na Vitalisu so se nasmejali temu, kako smo zagnani. Dan smo preživeli v nedelovnem okolju – mestu Leipzig. Čudovito in ogromno mesto, ki ga bomo še podrobneje spoznali v prihodnje. Ali ste vedeli, da je tu študiral Johann Wolfgang von Goethe? Da je tu pokopan nemški skladatelj in organist Johann Sebastian Bach? Da imajo MDR stolp v obliki knjige? Saj lahko »pogooglate«, vam ne bomo nič zamerili ;). Pošiljamo vam vetrovne pozdrave iz mrzlega Schkeuditza.

Pripravila:

Vanja Prevolnik

Koordinatorica projekta:

Simona Izgoršek 

Dostopnost