Skoči na glavno vsebino
STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Prišli, videli in zmagali s kratkim filmom o rudarjih

31. 3. 2014

V soboto, 29. 3. 2014, je v Ljubljani potekala razglasitev najboljših izobraževalnih videoposnetkov ACM. V okviru krožka Avdio-video produkcija smo posneli prvoosebni kratki film Horizont V  in zasedli prvo mesto v kategoriji videoposnetkov fakultet in srednjih šol – v konkurenci je tekmovalo 18 videoposnetkov.

Film je poklon rudarjem, umrlim v nesreči 11. marca 1961, in vsem našim dedom, ki so služili vsakdanji kruh v zasavskih rudnikih. Zavedamo se, da rudarjenje v Zasavju ne pomenijo le zanimive jedi, izvirne besede in kletvice, temveč pomeni bitko življenja naših prednikov. Bilo je ogromno odrekanja, trpljenja in bridkih izkušenj. Zato so to sporočilo dijaki želeli posredovati svojim vrstnikom in vsem ljudem odprtega srca.

Na sliki so le štirje izmed šestih dijakov, ki so sodelovali pri izdelavi filma. Slikani so v maketi rudarskega dvigala, ki smo ga izdelali kar na šoli in v njem posneli enega izmed prizorov. Reportažo s snemanja bomo objavili v prihodnjih dnevih. Prav tako bomo objavili tudi sam film.

Pri filmu so sodelovali: Aleksander Krašovec, Blaž Ocepek, Aleš Ravnikar, Mitja Bricl Mohar, Klemen Dornik in Mateja Napret.

Iskrene čestitke še enkrat vsem sodelujočim. Kdor zna – zna. 

Mentor:

Uroš Ocepek, prof.

Dostopnost