STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

PARADA UČENJA 2015 – Dnevi učečih se skupnosti

21. 5. 2015

Na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje smo v sredo, 20. 5. 2015, izvedli delavnico na temo »Odprtokodni operacijski sistemi LINUX Point«.

 

Naši obiskovalci so z zanimanjem spoznali operacijski sistem Linux Point, kateri lahko nadomesti operacijski sistem Windows. Njegova velika prednost je, da ga lahko namestimo na starejši računalnik in sistem odlično deluje. Če uporabnik ni prezahteven (grafika, zvok, igre), je to najboljša rešitev, saj lahko uporablja star računalnik še kar nekaj let (internet, urejevalnik besedil, tabele). Na ta način star računalnik pomladimo in ga lahko še naprej uporabljamo.

Na delavnici so bili prisotni tudi naši dijaki smeri tehnik računalništva, ki so svoje znanje o sistemu Linux prenesli na udeležence. Na delavnici smo prikazali namestitev  takšnega sistema na star prenosni računalnik in njegovo delovanje. Nato pa so udeleženci ta operacijski sistem lahko namestili tudi na svoje računalnike.

Vsi udeleženci delavnice so bili izredno zadovoljni s prikazanim. Z njimi smo se domenili, da se naslednje leto zopet vidimo.

 

Pripravila: Vanja Prevolnik in Miha Simončič

Dostopnost