STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Ogled podjetja Herz

18. 6. 2014

V četrtek 12. 6. 2014 smo se že zgodaj zjutraj odpravili proti Dunaju. Na ogled podjetja Herz seje odpravilo 10 dijakov in 5 mentorjev iz srednjih šol iz vse Slovenije, ki so sodelovali na tekmovanju za najboljšega mladega instalaterja strojnih instalacij na sejmu Energetike v Celju.

 

 

Poleg nas so na ogled šli tudi ocenjevalna komisija, predstavniki obrtne zbornice Maribor in predstavnik podjetja Herz g. Borut Švajger, ki je bil tudi nas vodič na poti. Po dolgi vožnji smo se ustavili v Herz proizvodnji v Kemetenu, kjer izdelujejo plašče za Herz peči. Ogledali smo si proizvodnjo in vse njihove nove naprave. Nato smo odšli v njihovo glavno poslovalnico na Dunaju. Tam smo se usedli v učilnice in izvedeli več o zgodovini podjetja. Ogledali smo si tudi samo proizvodnjo, kjer smo si lahko ulili zapiralni ventil iz medenine. Na Dunaju smo si ogledali še muzej o zgodovini ogrevanja. Izvedeli smo veliko novega o modelih in tudi o sistemih ogrevanja v zgodovini. Po končanem  ogledu smo odšli v hotel in se namestili v svoje sobe. Seveda pa smo bili lačni in  zato smo odšli v restavracijo, kjer smo imeli večerjo. Po večerji smo se odpravili spat, saj je bil pred nami dan, poln novih spoznanj.

Zjutraj smo se po zajtrku odpravili na ogled Dunaja. Izvedeli smo veliko novega o Dunaju in odkrivali njegove lepote. Po zelo zanimivem ogledu so se odpravili v Herzovo proizvodnjo v Pinkafeldu. Naučili smo se veliko novega o samem delovanju peči na lesno biomaso ter tudi o tem, kako je sestavljena. Po končanem ogledu smo se zadovoljni odpravili domov, saj smo se veliko naučili.

Natan Pečnik 2.ef

Dostopnost