STPŠ Trbovlje, klikni za domov.

Učitelj Ivan Pavlič in STPŠ Trbovlje prejela bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za inovacijo

7. 6. 2014

Učitelj Ivan Pavlič in STPŠ Trbovlje sta prejela bronasto priznanje Gospodarske zbornice Slovenije za inovacijo in sicer za Razvojni komplet z mikrokontrolerjem ATMEGA 32.

 

Razvojni komplet ATMEGA32USB omogoča uporabniku prijazen način programiranja sicer zahtevnih mikroprocesorskih sistemov s pomočjo 32 vhodno izhodnih priključkov. Razvojni komplet ima na voljo tudi veliko priključkov, ki omogočajo enostavno priključitev dodatnih vezij. LCD prikazovalnik omogoča izpis besedila, izpis števil, lahko pa definiramo tudi grafične znake. Preko USB kabla je mogoče programiranje vezja v samo dveh korakih. S pomočjo USB vmesnika pa je mogoča tudi komunikacija med
vezjem in PC računalnikom.

Zaradi enostavnosti uporabe in velike zmogljivosti je razvojni komplet primeren tako za začetnike, kot za zahtevnejše uporabnike. Izdelek razvit na Srednji tehniški in poklicni šoli Trbovlje, prispeva k popularizaciji tehnike za mlade uporabnike, omogoča jih lažji način razumevanja programiranja in s tem tudi povečuje zanimanje mladih za delo z zahtevnimi mikroprocesorskimi sistemi.

Več o sami prireditvi si lahko preberete na naslednji povezavi.

Iskrene čestitke!

Dostopnost